Zoeken
Welke koppeling of insteektule heb ik nodig?

Welke koppeling of insteektule heb ik nodig?

Tussen het aansluiten van een tacker op een compressor zitten naast de slang nog een aantal accessoires die de nodige aandacht verdienen om luchtverlies te verkomen.

Om te beginnen zit op de tacker een aansluiting waar je een insteektule (in de volksmond nippel) in kan draaien. De twee meest gebruikte nippels zijn Euro en Orion, wij adviseren altijd Euro omdat deze een grotere luchtdoorlaat heeft en u dus minder drukverlies heeft!

Vervolgens pak je de slang waar aan één uiteinde een koppeling zit en aan het andere uiteinde weer een nippel. De kant met de koppeling sluit je aan op de nippel van de tacker, let hier wel weer bij op dat de je een Euro koppeling aansluit op een Euro nippel! Het andere uiteinde met de nippel sluit je vervolgens aan op de koppeling van de compressor en je bent klaar om te werken.

Let bij aanschaf ook op het schroefdraad deze komen in de meeste gevallen ook weer in twee uitvoeringen namelijk 1/4 en 3/8.

MAX Kniktules
Om te voorkomen dat tijdens het werken de slang in de war raakt leveren wij ook speciale knik-insteektules van MAX. Deze hoge kwaliteits-tules zijn gelagerd en leverbaar in high pressure en standaard 8 bar uitvoering.

Tip: doe een beetje teflontape op de nippel die je in de tacker draait.

;