Zoeken
nagels steken uit

6 tips om nagels die uitsteken te voorkomen!

“Laatst heb ik zelf een schuurtje in de tuin gemaakt waar ik met behulp van mijn tacker de rabatdelen heb geplaatst. Om het schuurtje mooi af te werken heb ik RVS bolkop nagels aangeschaft en je voelt 'm al aankomen... De nagels staken soms wel een halve centimeter uit! Daar ging mijn mooie afwerking. Geïrriteerd ben ik gestopt en heb ik de volgende vraag gesteld: Wat kan de oorzaak zijn van nagels die op het materiaal blijven staan?”

Bovenstaand probleem komen wij vaak tegen. Omdat wij willen dat uw project er altijd goed uitziet, hebben we een zestal tips voor u op een rijtje gezet:

1. Voldoende druk: Zorg dat u een compressor gebruikt met de juiste
capaciteit (tank volume) om uw tacker aan te drijven. Controleer ook altijd op hoeveel bar u de compressor hebt ingesteld. Heeft u een tacker die een werkdruk vereist van 6-8 bar? Ga dan voor een compressor van 10 bar. Hierdoor zorgt u voor overcapaciteit, waardoor u zeker weet dat de compressor de juiste druk kan geven.

2. Gebruik een kortere luchtslang: Per 10 meter luchtslang gaat er ongeveer één bar aan druk verloren. Dit is iets waar u rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een compressor. Wilt u een lange luchtslang? Heeft u al snel een compressor met iets meer druk nodig. Heeft u een High Pressure compressor, dan kunt u gebruik maken van een drukregelaar, deze zorgt ervoor dat u geen last meer heeft van drukval!

3. Gebruik de juiste nagels: Controleer goed welke nagels uw tacker kan verwerken. Let hierbij op de dikte en lengte van de nagel, alsmede de rolopmaak (conisch of flat). Houd ook hier de overcapaciteit in gedachten. Heeft u een tacker die tot 65mm schiet? En gebruikt u alleen maar nagels van 65mm? Overweeg dan om een tacker te kiezen die tot bijvoorbeeld 90mm schiet.

4. Insteektules en koppelingen: Een Euro-koppeling en insteektule
hebben een grotere luchtdoorlaat. Hierdoor kan de behuizing van de tacker zich sneller vullen met lucht.

5. Diepte-instelling: Op veel MAX tackers zit een wieltje waar je eenvoudig de diepte mee kan instellen, probeer de diepte altijd eerst uit op een stukje testmateriaal. Zo kunt u goed controleren of de nagel op de juiste diepte wordt ingeschoten.

6. Onderhoud uw tacker goed: Smeren schieten met een te droge tacker zorgt voor meer wrijving wat resulteert in krachtverlies. Een goede oliespray helpt hierbij.

Zelfs bij het gebruik van deze tips kan het voorkomen dat nagels wel eens blijven uitsteken. Het kan zijn dat er dan misschien iets anders aan de hand is. Wij komen graag bij u langs om te kijken of we het probleem voor u kunnen oplossen.

;