Zoeken
Nagels schieten in beton

Nagels schieten in beton

Bent u het boren in beton ook zo zat? Wellicht is het schieten van nagels of pins dan de oplossing!

Voordelen van geschoten montage ten opzichte van boren zijn:

  • Schieten is veel sneller
  • Bij schieten komt veel minder stof vrij
  • Veel minder geluidsoverlast

Het schieten van nagels of pins in beton is een toepassing die steeds meer voorkomt, waarbij er een aantal mogelijkheden zijn om dit te realiseren. Zo zijn er op de markt tackers op gas, tackers op kruit en tackers op lucht (high pressure) Enkele voorbeelden van toepassingen zijn: Metalstud op beton, houten vloerdelen op beton, kabel- of elektra beugels bevestigen op beton of schietplaatjes bevestigen op beton.

De voordelen van tackers op gas of kruit ten opzichte van luchtdruk is dat je cordless kan werken, dit voordeel komt vooral naar boven als je maar weinig schoten op een dag maakt. Daarnaast is de eerste investering lager dan bij een complete pneumatische set. (tacker, compressor en slang) De voordelen van schieten op lucht is dat je geen kruit of gasdampen inademt, geen onderhoud aan je tacker hebt en dat uiteindelijk de prijs per geschoten nagel goedkoper is!

Waar moet je op letten bij het schieten in beton? Het schieten in beton is iets complexer dan het schieten in bijvoorbeeld hout. Zo moet je bij beton rekening houden met de verschillende soorten beton, verschillende sterkteklassen en de kiezels die erin verwerkt zitten. Hier dien je dan weer de juiste tacker en de juiste nagel of pin voor te selecteren, daarom adviseren wij dan ook altijd om eerst te testen samen met een specialist van ons wat voor jou de meest geschikte oplossing is!

Eenmaal de juiste tacker en nagels gevonden dan hebben we hier nog een aantal tips waar je op moet letten bij het schieten in beton:

  • Houd het apparaat met de neus loodrecht op het materiaal
  • Schiet niet kaal op het beton
  • Schiet tenminste 100mm van de hoek van het materiaal vandaan
  • Houd tenminste 100mm afstand tussen elk schot

Schiet u ook veel in beton en heeft u nog aanvullende tips? Laat het ons dan weten! verkoop@aerfast.nl of bel 036-5329834

;